Gyöngyök - Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. > Csoportjaink > Élhető Mátráért Környezettudatos Egyesület

Élhető Mátráért Környezettudatos Egyesület

Vezető: Nyizsnyi Zsolt, Szalay György
Telefon: +36703401981; +36305117179
E-mail: okozsolt@gmail.com; szalaygys9@gmail.com


Az egyesület rövidített elnevezése: ÉLMÁK
Alapítás éve: 2019
Cím: 3200 Gyöngyös Jeruzsálem út 10., 8/48

A Mátra Művelődési Központ önálló csoportjaként havonta 1-2 alkalommal hétfői napokon 18:00-tól tartjuk foglalkozásainkat. Jelenlegi ideiglenes helyszínünk (amíg az MMK zárva tart a belső átalakítási munkálatok miatt): Mátra Honvéd Kaszinó, Gyöngyös, Fő tér 9., I.emelet.
Érdeklődni a fenti mobilszámokon érdemes!
Az Élhető Mátráért Környezettudatos Egyesület (ÉLMÁK) céljai, tevékenysége

Az egyesület céljai:

 • Egyesületünk tagjaival aktívan védjük a természeti és épített környezetet, következetesen fellépünk a természetet szennyezőkkel szemben.
 • Támogatjuk, népszerűsítjük a környezettudatos életmódot, a tudatos és fenntartható fogyasztói magatartásformákat. A társadalom tagjait, szerveit, csoportjait a hosszútávon fenntartható létezés irányába mutató fejlesztésre sarkalljuk.
 • Támogatjuk a környezetvédelmi nevelést és szemléletformálást, valamint az épített és természeti környezettel kapcsolatos pozitív értékrendek kialakítását.
 • Saját szervezésű, környezetvédelemhez kapcsolódó aktív közösségi részvételt és önkéntes munkát igénylő eseményeink révén pedig törekszünk a téma pragmatikus oldaláról is követendő példával előállni.
 • Maximálisan támogatjuk, tevékenyen fejlesztjük a szabad információáramlást és tudásmegosztást, a társadalom minden szereplője és szektora felé, a környezetvédelemmel kapcsolatban.
 • Keressük a kapcsolatot a hasonlóan gondolkodó állampolgárokkal és szervezetekkel, fejlesztjük az ilyen hálózatokat, közvetítjük megszerzett tudásunkat képzésekkel, tanácsadással, online és nyomtatott publikációkkal, továbbá ugyanígy segítünk más személyek, közösségek, vagy civil szervezetek tapasztalatainak közreadásában is.

Az egyesület tevékenysége:

 • Figyelemmel kísérjük Gyöngyösnek és környékének környezeti és természeti állapotának változásait.
 • Tevékenyen közreműködünk a helyi társadalom minden szereplőjével, önkormányzatokkal és intézményekkel, a hatékony természet- és környezetvédelem érdekében.
 • Részt veszünk a környezetvédelmi oktatás hatékonyabbá tételében, a természetei környezet és az emberi egészség megóvásában, valamint a környezetvédelem pozitív értékrendjének megtartásában.
 • Előadásokkal és kiadványokkal, szakmai utakkal, szemétszedés szervezésével, ebben való közreműködésünkkel és különböző szabadtéri programok segítségével formáljuk az állampolgárok és társadalmi szereplők környezet- és egészségvédelmi szemléletét.
 • Faültetésekkel és más önkéntes munkán alapuló közösségi tevékenységgel vonjuk be az oktatási intézményeket, fiatalokat és polgárokat.
 • A helyi önkormányzattal és más civil szervezetekkel együttműködve népszerűsítjük egymás tevékenységét, munkáját, ezúton is növelve az összefogást.
Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. © 2024