Programajánlat

Színház
gyongyosi programok

SZÉP NYÁRI NAP – A NEOTON MUSICAL

május. 09. csütörtök

Kezdési időpont: 19:00

Helyszín: Mátra Művelődési Központ

Jegyár: 7.900 - 8.900 Ft.

Jegyvásárlás

Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese – Böhm György – Korcsmáros György: SZÉP NYÁRI NAP – A NEOTON MUSICAL

Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én – hangzik fel a Neoton Vándorének című slágere a Veres 1 Színház új előadásában. 

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót. 

A táborparancsnok Tóth Antal, a Szovjet- Magyar Barátság TSZ (TermelőSzövetkezet) paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosz tanárnő. Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül. Péter édesapja 56 után disszidált. A két különböző neveltetésű fiatal szerelmét sokan nem nézik jó szemmel.  Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal, vagyis dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzik az előadásban. A Neoton dalok mind a mai napig nem hiányoznak egyetlen valamirevaló házibuliból sem – korra való tekintet nélkül! Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek a slágerek ma Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA együttes dalai. 

Az előadásban, a Szovjet-Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának dolgozói, a paradicsom passzírozás szakértői, a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai vezetik be a fiatalokat a passzírozás rejtelmeibe.

És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon.

És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon?

Szereposztás

Varga Péter : Nikita Braga – Kovács Juli : Holczinger Szandra – Ria : Csáki Edina – Margó: Bajor Lili – Sanya: Vincze Márton – Öcsi: Krajnik-Balogh Gábor – Panni néni : Janza Kata – Tóth Antal : Harna Péter – Rózsika : Zorgel Enikő – Kovács Jenő : Janik László – Tészabó: Pál Tamás – A Pesti Művésznő : Falusi Mariann

Helyszín: Mátra Művelődési Központ, Gyöngyös

Időpont: 2024. 05.09. (csütörtök) 19:00

Jegyár: 7.900 – 8.900

Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. © 2024